Tag Archives: William Edward Summers

Napa warehouse by William Edward Summers

14 Mar

Napa Valley, California warehouseThis one hundred thousand square foot warehouse, designed by William Edward Summers for a site in Napa Valley, was created for wine storage


19 Nov







San Francisco Chronicle;


Partial list of articles:





Alamo, California House, By William Edward Summers

11 Nov

This house in Alamo, California was designed by William Edward Summers around 1980. The original design featured two open beam cupolas with redwood beams, and hemlock decking. It was the first house on this hillside, with sweeping valley views of beautiful, sunny, Contra Costa County

Alamo, California  House by William Edward Summers

House With Two Turrets, Alamo, California, By William Edward Summers


Blackhawk Road House, Danville, California, By William Edward Summers

7 Nov

Architect William Edward Summers completed this unique, cubist Tudor, designed with an indoor lap pool, accessed by ladder from the master bedroom. It was one of the first houses built in this neighbourhood.

Blackhawk Road House by William Edward Summers

Blackhawk Road House by William Edward Summers, Architect

Joffre Street Renovation by William Edward Summers

1 Nov

The Joffre Street house,in the Vancouver, BC area, was a total renovation by William Edward Summers, that added a second story to the house and completely transformed the exterior. The renovation was featured in the Vancouver Sun, and several other newspapers.

Vancouver Sun Article about the Joffre Street House

Joffre Street Renovation, by William Edward Summers

Subdivision Design, By William Edward Summers

21 Oct

A subdivision in suburban Seattle, called “Mahalo” had all of the houses designed by William Edward Summers. A few are shown here.

West Point Grey renovation, by William Edward Summers

18 Oct

This renovation by William Edward Summers at West Point Grey, and Collingwood near Kits, and Jericho beaches in Vancouver,was designed for an heiress,and her husband. The large old house was gutted down to the bare studs and completely redesigned. It was a heritage designated building, so the exterior could not be modified. However the interior was completely altered, with the living, dinning, and kitchen areas moved to the second floor, to take advantage of the view of English Bay, and downtown Vancouver.

House with View of English Bay

West Point Grey House, Vancouver



Get every new post delivered to your Inbox.